mandag 23. februar 2009

Himmelstigen


I dag har vi vært på oppdagelsestur, i helt ukjent terreng. Turen startet sent fordi gubben måtte ha skiskytterstafetten med seg. Det resulterte i at ungene nektet å være med, for de hadde jo vært ute lenge allerede da vi var klare til å gå. Det var i grunnen litt godt, og for en gangs skyld fikk vi nyte skogens ro!

Vi var ute i ca 2 timer og vi møtte kun to i følge. Siden vi var ukjente benyttet jeg anledningen til å spørre dem ut litt om området. Og de henviste oss til en ås hvor de nylig hadde satt opp dette tårnet. Det skulle det være utsikt i alle retninger. Nå kom tåke og regn sigende så vi fikk ikke utsikten med oss.


Tårnet er tydeligvis ikke helt ferdig, kanskje den skal helt opp....? Ved benken nedenfor fant vi denne postkassen. Hva kan den skjule?


Kart, og denne gule vanntette posen "klar for sjøen" - på en ås langt inne i en skog! Inne i posen lå det bok og penn hvor du skulle skive inn når du hadde vært der. Vi er altså besøkende nr 818 og 819 på Kjerrgardsåsen siden mai 08!

Brillene mine i duskregn.

Gjett om guttene ble glade da vi viste dem av bildene tårnet? Det hadde vært himmelrike for dem å klatre der. Men vi visste jo ikke hva vi kom til å møte på turen. Jeg sa til og med til ungene at de gikk glipp av en spennende tur dersom de ikke ble med. Men da sa minsten: "det kan jeg leve med!"

3 kommentarer:

Juni sa...

Da får de vel kanskje være med en annen gang?
Det er gøy å dra på oppdagelsesferd til nye turområder.
Slike utkikkstårn blir ofte brukt av dem som studerer fuglene i område rundt.
Og det hadde sikkert vært en god ide å ta med en kikkert neste gang:
Spennende:)

Randines hageblogg sa...

Vakkert nytt "headingbilde" du har fått, mose er alltid vakkert...

Flotte bilder fra tårnet og turen!

Gry sa...

Takk for det Randine! Men det var nå helst fordi jeg drev og "trykket" for å få headingbildet mindre, og så forsvant det....