mandag 2. februar 2009

Pluto sier farvel


Guttene er veldig opptatte av verdensrommet og planeter for tiden. De "studerer" bøker på kveldstid. Her er notatene til minstemann. Det står, med noen rettelser: Merkur, Venus, Jorda, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun - alle planetene i solsystemet.

Pluto som nylig ble fratatt sin status om planet ligger 5900 millioner km fra Sola. Diameteren er 2360 km.
Pluto sier farvel. (gråter)

6 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Så flinke gutter, stjernehimmel og planeter er spenende.

Nå står Karlsvogna rett i sør, det er det eneste stjernebildet jeg kjenner og sjekker hver kveld.

Gry sa...

Samme her Randine, jeg er helt imponert om dem som kjenner igjen Lillebjørn, Storebjørn etc.

Stella Polaris finner jeg igjen.

Ellea sa...

Flinke guttene! Skjønnner godt at Pluto gråter når han mister status som planet, tror nok jeg hadde grått en liten skvett selv jeg.......

Juni sa...

Så flotte notater!
Håper de blir spart på.
Jeg har noen skriblerier etter min sønn som nå er voksen mann med to barn selv. Det er så moro å titte på dem og mimre om alt han fant på og fantasien som han hadde,og alle tegningene han lagde som illustrasjoner i bøkene sine.
Han ler godt av dem selv og synes det er moro at mamma har spart på noe av det han lagde.Planen hans var å bli snekker på halv tid,og så skulle han være forfatter resten av tiden. Han mente at det ikke gikk å leve på en forfatter lønn så derfor snekker.
Han ble lærer og trives med det.

Mete sa...

SÅ GØY OG FLOTT! HAR LYST TIL Å TIPSE DEG OM ET FANTASTISK MINI-PLANETARIUM DE SELGER PÅ CLAES OHLSSON. VISER HELE STJERNEHIMMELEN - MIN MANN KJØPTE OG INSTALLERTE SEG PÅ BADET MED LYSET AV OG... JA. SØNNEN PÅ 8 ER SUPER FASCINERT!

Gry sa...

Det hadde vært noe for guttene Mete, jeg får ta en tur å ta en kikk på det.