onsdag 14. mai 2014

Fisk i dammen!

Nå har vi fått noe nytt å bekymre oss over....  Spiser de nok, kan måsen se dem....


3 koi og noen gullfisk har fått hjemmet sitt i dammen!  De som vi klarer å skille fra hverandre har fått navn.  Vi valgte de minste fordi vi har lyst til å følge med på utviklingen når de vokser.  Det er helt utrolig hvor de kan finne skjulesteder så vi klarer aldri å telle alle på en gang for å se om de er der. 

Vi har ikke hatt fisk før så kunnskapen vår var heller liten.  Litt har vi googlet og vi har spurt min far til råds som har hagedam med fisk selv.  Min far sa at vi måtte presisere i butikken når vi kjøpte fisk at det var til dam ute.  Det gjorde vi også, men kunnskapen er nok ikke helt på topp i butikken heller. 
Min mann og ungene så en så utrolig kul fisk i butikken som var sammen med gullfiskene.  En algespiser fikk vi vite, og joda den kunne vi ha i dammen.  Det kunne vi IKKE.  Etter tre dager var den død, sikkert frosset i hjel stakkars for vi fant jo ut at det var en akvariefisk.  Vi fant også ut at det er kun lov å ha to typer fisk i dam i Norge, koi og gullfisk!

Nå har dagen fått en ny rutine, ut til dammen hver morgen for å "snakke" med fiskene!

7 kommentarer:

Marit sa...

He he blobb blobb, så fine de er.

Maritklem.

Marit Sønstebø sa...

Jeg har også hatt gullfisk i dam, men de ble spist av naboens katt...
Håper de klarer seg hos deg!

Den lykkelige Hagen sa...

Så moro med nye familiemedlemmer:)

Vivi sa...

Fisk i dam i hagen, det er så utrolig gøy. Vi hadde det noen år, men dessverre så døde dem i løpet av vinteren. Vi fant ingen god løsning for overvintring.
Dere kommer til å få så mange fine opplevelser med fiskene. Våre kom til overflaten når vi ristet på matboksen :)
Lykke til!

Klem Vivi

Villniss hagen sa...

Dammen er i et tidligere opphøyd bed, så dersom alle kattene i nabolaget vil ha fisk til middag må de svømme.... :)

krepsemor sa...

Så spennende med fisk i dammen! Håper de klarer seg bedre nn algespiseren gjorde :) Vi har et lite akvarium inne, med algespiser, men den er veldig lat!
Det blir artig å følge livet i dammen fremover våren og sommeren!
Ønsker deg lykke til!
Hagen i Vest sa...

Dam med fisk i hagen er en stor glede! Vi har dam og er snart ferdig med siste innspurt slik at fiskene kan flytte ut fra garagen og tilbake i dammen for sesongen. Morgenstund ved dammen er noe av det fineste jeg kan tenke meg! Masse lykke til! Ha det fint så lenge :) Hilsen fra Tone