lørdag 3. mai 2014

Stell av hagemøbler

Hagemøblene våre av tre trengte alle behandling nå i vår.  De står inne om vinteren men vær, vind og spesielt solen tar på.  De har blitt slipt med sandpapir, hovedbordet med slipemaskin og deretter to nye lag med enten olje eller matt lakk.

Her er det putekassen vår som får behandling.

Spisebordet i furu har endebord og utskjæring i midten i sibirsk lerk.  Men hva hjelper sibirsk lerk når møbelpluggene som er brukt er "vanlige" plugger til innendørs bruk? Disse var råtnet helt opp og restene måtte bores opp før nye kunne settes inn.

Mye jobb så vi går nok over på mindre vedlikeholdskrevende møbler når vi skifter.


3 kommentarer:

Bjørkvold besøkshage sa...

Hagemøbler kan det bli mye jobb med, men jeg kan fortelle hva vi har gjort. Vi innså at vi lot det gå for langt før vi gjorde noe. Vi har mye teakmøbler. Vi tok en skikkelig rensing og oljet. Etter det vasker vi og oljer et strøk før vi setter dem bort om høsten. Da er det bare å bære ut når vårsola kommer. Våren er dessuten full av andre gjøremål, så fint at noe er klart.

Margrethe sa...

Gjør du godt arbeid nå så kan du jo slappe av noen år. Og helt perfekt må det jo ikke være i hagen. Det har sin sjarm med merker av vær og vind.
Lykke til med arbeidet, og så håper jeg snart du kan sette deg ned å nyte våren. Ha ei fortsatt god helg :-)

Villniss hagen sa...

Gleder meg til å virkelig kunne nyte hagen ja. Og kunne spise grillmat på ordentlig bord og ikke bare små cafebord!