mandag 9. mai 2016

Dyreliv i hagen

Som jeg har nevnt tidligere bor vi et boligfelt så alle innslag av dyreliv i hagen blir møtt med forundring og begeistring. Hvordan finner de frem? Bortsett fra alle nabokattene vel og merke.  Kattene skaper i hvert fall action og drama der de jakter på kanin, fugler og fisk! For to dager siden klarte en katt og fange en liten spurv også. Kanin og fisk er jo ikke merkelig at her et i og med at vi har brakt dem inn selv...
Kanin bidrar til løs og luftig jord i hagen....

En frosk har funnet veien til dammen vår på en eller annen merkelig måte.

Fugler har vi masse av med hjelp av mat vi gir. Jeg er forresten litt sur på trosten, hele vinteren har vi 8-10 stk hoppende rundt som vi gir mat. Så jeg hadde håpet å bli belønnet med litt fin fuglesang nå på våren, men neida da stikker de av!

Denne vinteren har vi også hatt en hel flokk med helt vanlig gråspurv i hagen. Helt til nå har jeg trodd at spurver var små skjønne fugler, men skal si de kjefter og er "bøllete" Gjengen, kaller vi dem. Jager bort kjøttmeis og blåmeis. Spurvene passer på hverandre også har jeg sett, så noen positive trekk har de. I går fløy en spurv inn i hagestuen min og da satte resten av gjengen utenfor i et epletre og skikkelig kjeftet og var tydelig opprørte. Så de ville nok advare kompisen sin om at den var på ville veier!

Utenfor inngangsdøren vår ved siden av ringeklokken hadde jeg en pyntekasse. Og på en eller merkelig måte fant en kjøttmeis i fjor den nesten usynlige inngangen til den og laget seg reir der! Igjen, hvordan finner de frem? Det gikk fint det helt til eggene var klekket og ungene begynte å pipe. For det oppdaget jo alle kattene! Kattene klarte ikke å komme inn til ungene men de hoppet opp på den slik at kassen stadig vekk ble hengende på skeive, og en gang hang den nesten opp ned. Dette orket ikke yngstemann i huset å bekymre seg for ett år til, så tidlig i vår tok han stigen og hengte kassen trygt i mønet på garasjen. I år har en blåmeispar flyttet inn, så nye leieboere fra i fjor.

I fineværet som er nå spises alle måltider ute, og i dag hørte vi en merkelig lyd under middagen ca 1 meter fra spiseplassen. På hagens mest bortgjemte og ugjestmilde plass, det vokser ikke engang ugress der, der har nå et pinnsvin slått seg til! Lydene den lagde, kanskje den ville ha oss til å tie stille...? Den er jo et nattedyr. Jeg googlet lydene pinnsvin lager og den har både godlyd og "jeg er gretten lyd"  var type "grettent pinnsvin lyd" vi hørte.

Lurer på hva som dukker opp neste gang?

4 kommentarer:

Eirin - Lars Bjerke sa...

Pinnsvin har vi ikke her, og jeg har aldri tenkt over hvilken lyd de har. Morsomt med type lyd.
Her er naboens katter flinke, og det leveres både mus og fugl på trappa :-)
Her inntas også alle dagens måltider ute.En herlig tid!
Nyt maidagene.
Eirin

krepsemor sa...

Så heldig du er som har så yrende liv i hagen! Og evnen til å kose seg med det også :)
Ønsker deg ei fin pinsehelg i godværet! I dag var her nysnø i fjella og et heller begredelig vær, kaldt og surt! Mai kan være så mangt :)

Rita sa...

Det er koselig med dyr i hagen. Selv har jeg bare fugler, men de kvitrer og hopper rundt. Linerla virker å ha ett godt forhold til robotplenklipperen vår, for den pleier hoppe etter den. Kanskje dukker det opp noe spiselig bak den merkelige doningen?

التميز المثالي sa...


شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تنظيف سجاد بالدمام